+ 86 021 67109909     + 86 18017809222
сите категории

Дома> За нас

КОМПАНИЈАТА ПРОФИЛ НА


ПРОФИЛ НА КОМПАНИЈАТА

Shanghai Shangpeng Electric Co., Ltd е основана во 1997 година. SGE е истражување и развој и производство на инструменти за откривање густина на гас SF6 и други производи и обезбедува комплетни решенија за контрола на автоматизација за високотехнолошки претпријатија. Имаме првокласен тим за истражување и развој и независни права на интелектуална сопственост. SGE, исто така, соработува со универзитетски професори и доктори од Универзитетот во Шангај Џиао Тонг, Универзитетот за наука во Источна Кина итн. Направивме соработка и започнавме голем број на истражувачки проекти. SGE има строг систем за управување со квалитетот. Ние користиме баркод за скенирање и регистрација од суровини до производи. Го положивме системот за управување со квалитет ISO9001, системот за управување со животната средина ISO14001, лиценцата за мерна опрема за CMC, извештајот за тестирање на инструменти во Шангај итн.

ТЕХНОЛОГИЈА


За ТЕХНОЛОГИЈАТА

Нашата компанија посветува внимание на технолошките иновации и одгледување на тим за истражување и развој. Сега нашиот основен технички персонал на тимот за истражување и развој има над 10 професионални луѓе кои не само што имаат докторски и магистерски дипломи, туку и искуство во индустријата. Тимот длабоко соработува со универзитети, на пр. Шангај Џиаотонг Универзитет/Универзитет за наука и технологија во Источна Кина/Универзитет во Шангај до комбинација на производство-настава-истражување. Еден од тимот за истражување и развој, предводен од професорот Ванг Јонгкинг од Универзитетот за наука и технологија на Источна Кина. Имаме повеќе од 20 патенти за пронајдок. Во 2014 година, освоивме фонд за иновации од градот Шангај.

Професионален SF6 Гас интегриран давател на решенија

Нашите главни производи се:

SF6 густина, систем и опрема за мерење на микро вода SF6 производи за распаѓање, инструменти за мерење и анализа на чистотата

SF6 сеопфатен тестер и инфрацрвен замислен апарат

Опрема за одржување и одржување на гасната опрема SF6

Ригорозен систем за управување со квалитет

Компанијата има положено ISO9001 систем за управување со квалитет, CE меѓународна сертификација и национална лиценца за мерни уреди за CMC, итн. Тие поставија цврста основа за зголемување на популарноста на компанијата и производство на висококвалитетни производи.

Сертификат


сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација
сертификација

КОМПАНИЈАТА КУЛТУРА


  • 01

   Член на кинеската индустриска асоцијација за електрична опрема, филијала на прекинувачи со висок напон

  • 02

   Член на Филијалата за инструменти за индустриска автоматизација на кинеската асоцијација за инструменти

  • 03

   Подружница на EFG4/ Член на Шангајската асоцијација на индустријата за Интернет на нештата

  • 04

   Член на Клубот за производство и инвестиции на Универзитетот во Шангај Џиао Тонг

  • 05

   Член на МБА на Универзитетот Џиао Тонг

КО-БРЕНДИРАЊЕ


AEG
LS
HYUNDAI
TOSHIBA
ХЕЗОНГ
CHNT
ТБЕА
Сиејуан
НАРИ
TK
HYGC
Енергетска мрежа на Внатрешна Монголија
ЖЕНГТАИ
ЈУЖНА ЕНЕРГЕТСКА МРЕЖА НА КИНА
ЧАО